Konu: Palmiye
View Single Post
Eski 14-11-2007, 13:09   #39
Selcukhan
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-06-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 30
Hami Bey tekrar merhaba.
Adana'da şu sıralar büyük bir sorun yaşanıyor. Yıllardır şehrimizde eşsiz güzellikte bulunan Phoenix Dactylifera hurma ağaçları tek tek ölüyor. Ağaçların ilk yaprakları bir şemsiye şeklini alıyor aşağı doğru bükülüyor be tepe kısımları bıçak deymiş gibi dümdüz olup kuruyor.
Bunun sebebi ise coleoptera takımından bir böcek. Ve bu böceğin şehrimizde nasıl var oluşunu duyunca gerçekten çok üzüldüm ve sinirlendim. Yurt dışından ithal edilen Phoenix Dactylifera ağaçlarının üzerinde bu böcekleride birlikte getirilmiş. Ve daha önceleri çukurova üniversitesi bu konuda yetkilileri uyarmasına rağmen bu uyarı göz ardı edilmiş. Benim duyduklarım bunlar umarım yanılıyorumdur.. Şuan bu böceklerle mücadele edilemiyor. Bunlar gazetede de yayınlandı. Ağaçlar üzerine tuzak kurulmuş ve bazı vatandaşlar bunu bomba sanıp polise şikayet etmiş sonra durum anlaşılmış gazete haberine göre...
Bu böcekler her ağaç üzerine yaklaşık 150-200 ader yumurta bırakıyor ve üzerini kapıyor buyüzden de ilaç tesir etmiyormuş.
Yurt dışından butür bitki ithal edilmesinin ve hiç bir önlem alınmdan, yasak olduğunu sanıyordum.. Umarım çözüm yolu bulunur. Ağaçların resimlerini çekebilirsem sizinlede paylaşmak isterim..

Selcukhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön