Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilker_eroglu
Merhaba;
Domatesleri dondurmadan kutulardaki dogranmış domatesler gibi yapmamız mümkünmüdür. Yazın kesip dograsak kışında kullanmak için dondurmak harici tavsiyeleriniz varmı ?
İlker
|
Sayın İlker Eroğlu,
Domatesleri (etli domates olursa çok daha iyi olur) derin bir leğene alın,üzerlerine bolca kaynar su dökün,5 dakika kadar bekledikden sonra kolayca soyun.Soyulmuş domatesleri kuşbaşı doğrayıp,içine hiç birşey eklemeden bir taşım kaynatın ve cam kavanozlara doldurun.Yeni aldığınız kapaklarla kavanozları sıkıca kapatıp,ters çevirin.Soğuyuncaya kadar ellemeyin.Soğuduktan sonra mümkünse karanlık ve serince,değilse uygun gördüğünüz bir ortamda saklayabilirsiniz.Enaz 1 yıl dayanırlar.Hiç bir katkı maddesi içermeden.Ben her sene 15 kavanoz yaparım.Afiyet olsun.