View Single Post
Eski 13-11-2007, 12:48   #12
hassoman
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karaselvi3 Mesajı Göster
Banada bulsanıza şundan bende beslemek istiyorum. Parası neyse veririz.
Tohum bankası var. Birde hayvan bankası kurmak lazım fazla hayvanlarımızı paylaşalım.
9 nolu hücredeki "rahat bırakın hayvancıkları" uyarım pek bir işe yaramamış anlaşılan.

Günümüzde bırakın yabani hayvanları evcil hayvanlara bile sahip olmanın ve onları beslemenin, yetiştirmenin kuralları yasalarla, yönetmeliklerle düzenlenmiştir.
Agaclar.net'in bir üyesi olarak diğer üyelerin de başta insan hakları olmak üzere diğer hakların yanı sıra Hayvan Haklarını da kabul etmelerini ve gereğini yerine getirmelerini beklemek hakkımdır diye düşünüyorum ve bu sitenin temel ilkelerinden biri de budur sanıyorum.

Agaclar.net üyelerinin hangi psikolojiyle yabani hayvanları evlerinde beslemeye kalkıştıkları beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren bu yabani hayvanların doğal ortamlarından alıkonularak evlerde bakılmaya çalışılmasıdır.
Bu nedenle yabani hayvanları evde besleme anlayışın ahlâki yönünü gözetmekle birlikte dünyada ve bizde kabul görmüş olan Hayvan Hakları'ndan sözetmek istiyorum..

Paris’te UNESCO merkezinde 15 Ekim 1978 tarihinde törenle ilan edilmiş olan Hayvan Hakları Bildirgesi şöyle der:

-Tüm hayvanlar eşit doğar ve eşit yaşama hakkına sahiptirler.

- Vahşi hayvanlar kendi doğal çevrelerinde yaşama ve çoğalma hakkına sahiptir. Eğitim amacıyla bile olsa vahşi hayvanlar özgürlüklerinden mahrum bırakılamaz.

- Bütün hayvanlar saygı görme hakkına sahiptir. bir hayvan türü olan insan, öbür hayvanları yok edemez. bu hakkı çiğneyerek onları sömüremez. bilgilerini hayvanların hizmetine sunmakla görevlidir. bütün hayvanların insanca gözetilme, bakılma ve korunma hakları vardır.


Bizde de 24.6.2004 tarihinde kabul edilmiş olan Hayvanları Koruma Kanunu 'nun 4/f Maddesi'sine göre Yabani hayvanların yaşama ortamlarından koparılmaması, doğada serbestçe yaşayan bir hayvanın yakalanıp özgürlükten yoksun bırakılmaması esastır.
8.Maddesi'sine göre de Bir hayvan neslini yok edecek her türlü müdahale yasaktır.

Bir ülkedeki haklar bütünü o ülkenin uygarlık ölçütünün ne düzeyde olduğunu gösterir. Bu nedenle tekrar söylüyorum. Bu hayvancıkları rahat bırakın...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön