View Single Post
Eski 12-11-2007, 23:18   #1225
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Estağfurullah, size yardımım olabilirse ne mutlu bana.
Masaya çıplak 3mm çapında galvaniz teller 8-10 cm arayla döşenecek. Bu sistemin çalışma şekli düşük voltajlı (12 volt) yüksek amperajlı (60-90 Amper) gibi bir akımın tellerden geçerken telleri sııtmasıdır. Tellerin arasına perlit veya kum koyun, Tellerin altına yani masa yüzeyine betopan türü bir taşıyıcı konur. Üzerine matkapla delikler açılır. Bu delikler sizin de sorduğunuz drenaj delikleridir.

Telleri bu iş için özel üretilmiş bir üretece bağlanır. Aletten çıkan bir kabloya bağlı olan termostat çubuğu tellere değmeyecek şekilde tavaya saplanır. tavanın derinliği 15 cm kadardır. İçindeki materyal yüksekliği de bundan 1-2 cm düşük tutulur. Masanın üzerine yaptığınız alçak tünelin en yüksek noktasından bir sulama borusu geçirin, üzerine de sisleme başlıkları takın, hattı da su kaynağınıza bağlayın. Böylece çeliklerinizin sulanması konusu da hallolmuş olacak.

Tavayı elektrikle ısıtmazsanız bir kalorifer sistemi ile ısıtabilirsiniz. Sıcak su boruları teller yerine tava üzerinde dolaşacak şekilde dizayn edilir. Bunun içinde yerden ısıtma sistemlerindeki tipte borular kullanılır.

Yazın ilinizin yüksek sıcaklıklarında ise zaten gölgeleme örtüsü kullanırsınız, serada mal bırakmazsınız.

Yazdığınız bitkilerden oya ve ılgın düşük sıcaklıklarda sizi çok zorlar. Aslında deneye deneye öğreneceksiniz. Önce ilinizin peyzajını incelemenizi öneririm.

Ayrıca süs iğdesi, iris, Ajuga, sarı yasemin olabileceğini düşündüğüm bitkiler.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön