View Single Post
Eski 10-11-2007, 21:28   #6
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Sevgili tekirdağlı, forumumuza hoş geldiniz, her ne kadar Ziraat Meslek Lisesi eski yıllıklarında sık yer alan bir imza kullanmış olsanız da şiirin güzelliği hoşluğu bir yana üye arkadaşlarımızda 2 satırdan daha fazla imzayı pek uygun görmüyoruz eğer mesajınızı aralarına "/", "-" gibi işaretlerle 2 satır olacak şekilde ayırırsanız veya daha kısa bir imza seçerseniz (2 satır) meslektaş olarak memnuniyetim ve bu forumun bir üyesi olarak daha iyi anlaşabileceğimizi umuyorum. Ayrıca mesleki bilginiz doğrultusunda sadece soruyla olmasın paylaşımcı katılımlarınızı da bekleriz.

Sorunuza cevap vermeden önce hangi bitkiye ve hangi hastalığa göztaşı ya da bordo bulamacı atacağınızı belirtseydiniz daha kolay yardımcı olabilirdik.

Yine de bordo bulamacı genelde mantari hastalıklar için kullanılan bir fungusittir. Meyvelerin veya bitkilerin hasatalık durumlarına göre bahar aylarında yapraklanmadan önce gerek mücadele gerekse koruyucu ilaçlama olarak çiçek açma döneminden meyveler fındık büyüklüğüne gelinceye dek atılır. Bitkiye ve hastalığın durumuna göre %1, %1,5, %2 lik oranlarda kullanılır.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön