View Single Post
Eski 10-11-2007, 22:17   #7
Penelophe
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
...PENELOPHE / Simsir

Bonsaiye uygun guzel bir fidan secilmis, buna ragmen secilen fidanin nasil bir tarz yapilacagina karar verilemedigi icin, fidan sadece yuzeysel budanmis. Oysa nasil bir tarz olacagina karar verilip dallar budanip tellenmis olasaydi iyi puanlar alacak bir bonsai olabilirdi.

Agac sahibi agacinin hasta oldugunu belirtmis, bence saglikli gorunuyor.
Yine de bilinmelidir ki hasta ve sagliksiz bir agac yarismaya katilmamalidir.

Budanan yaprak ve dalciklar, saksi icerisinde birakilip, fotograf cekilmis ve agac yarismaya katilmis. Bonsaide kuraldir, sergilenecek agaclarin saksisi, saksi ici, ve agac temiz saglikli ve bakimli olmalidir.


Fidan Secimi: 15
Dal Budamasi: 5
Telleme: yok
Secilen tarzla, yapilan uygulamanin uyumu: Tarzin ne oldugu belirtilmemis.
Estetik guzellik: 3
Toplam: 23 puan
...
Ali bey, fidan seçimini ben yapmadım, bir arkadaşım bana yardımcı olmak için almıştı. Aslında süpürge tarzı yapmaya karar vermiş ve ona uygun budamaya çalışmıştım fakat sağdaki kalın dalı ve soldaki 2 ince dalı budamaya cesaret edemedim.

Ağaç hasta fakat ben kuruyan yaprakları budadığım için sağlıklı görünüyor sanırım. Hasta ve sağlıksız ağaçların yarışmaya katılamayacağını da bilmiyordum. Bundan sonra okumaya daha fazla ağırlık vermem gerekiyor..

Saksı içindeki yapraklara gelince, yosun bulamayınca, o yaprakları budamadan sonra yerden tek tek toplayıp dökülmüş yaprak etkisi yaratmak için toprağın üzerine yaymıştım. Dolayısıyla bunu da bilmediğim ortaya çıktı.

Son olarak da beklediğimin çok üzerinde puan aldım, bu da beni cesaretlendirdi, çok teşekkürler.. Seneye daha iyi ve uzun soluklu bir çalışmayla katılacağım İnşallah.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön