View Single Post
Eski 09-11-2007, 23:31   #86
liliz
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-10-2007
Şehir: Eskisehir/Almanya
Mesajlar: 30
Sevgili Feyzan ben Yurtdisinda yasiyorum aldigim süt kutularda satisa sunulan sütlerden ( burada nerede mis gibi sütler. Evlenmeden önce Türkiyede iken annemlerle yakin köylere gider manda sütü alirdik mis gibi olurdu hele o 2-3 cm kaymagi ekmegine sür ve ye ) . ben aldigim kutu süt ile kefir yapiyorum harika oluyor . 2 sene öncesine kadarda ayni sütü kullaniyordum yalniz maya olarak aldigim yogurt farkliydi . Su anda o yogurt satista degil .
Yogurdun sünmesine gelince sevgili Mehtab'in dedigi gibi erimis kasar peyniri gibi sünüyor biraz sivi oluyor yogurt ve hafif tatlimsi tadi oluyor. Ekmege sürülecek gibi de degil saniyorum sivi oldugu icin ekmekten akar. bende sünen yogurtla bol bol ayran yapiyorum . henüz yogurdumu acmadim evdeki yogurt bitsin o zaman acacagim meraktanda catliyorum acikcasi acaba bu sefer oldumu. Eger olmadiysa yogurt mayalama makinasi almayi düsünüyorum onun kaliteli yogurt yaptigini söylüyorlar.

liliz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön