View Single Post
Eski 05-11-2007, 14:26   #1
İnceefe
Ağaçsever
 
İnceefe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2006
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 95
Taner ANGAY Antalya Sera Gezisi

Merhaba Arkadaşlar,

Geçtiğimiz ramazan bayramının 3. günü Taner Bey'in Antalya'da bulunan o muhteşem serasını ziyaret etme fırsatım oldu. Bayramın 2. günü Taner Bey'den randevu alıp bayramın 3. günü sabahı Isparta'dan Antalya'ya doğru yola çıktık. Taner Bey'in serası Düden Şelale'sine çok yakın. Kendisi de adresi öyle güzel tarif etti ki elimizle koymuş gibi bulduk serayı.

Yaklaşık 2,000 m2 büyüklüğündeki serada 3,500 ayrı tür bulunmakta. Ayrıca Taner Bey'in yapmış olduğu varyetelerde mevcut. Sera da otomatik sulama sistemi mevcut. Ama önceleri sulama işlemini elle yaptıklarını söyledi. Siz düşünün artık o kadar kaktüsün sulama işlemi 1 haftadan daha fazla sürüyormuş. "Otomatik sulamaya geçtikte rahatladık" diyor Taner Bey.

Bende olmayan türlerin fotoğrafları ve isimlerini götürmüştüm. Sağolsun hepsini tek tek bilgisayarından inceleyip elinde olanları ayırmaya başladık birlikte. Tabi burası Antalya havada sıcak. Taner Bey'in seranın bir köşesinde ben bir köşesinde. Öyle muhteşem bir yer ki. Bir kaktüssever olarak diğer arkadaşlarında fırsat bulduğunda ziyaret etmesini şiddetle tavsiye ederim.

Taner Bey'le bu arada www.agaclar.net sitesinden ve üyelerden bahsettik. Bazı arkadaşlarımızın kulaklarını çınlattık. Kendisi ile yılların vermiş olduğu tecrübelerden, kaktüslerin dikenlerinden, stapelia nın o muhteşem kokusundan kaktüsün dikenleri kimlere batar mevzularına kadar birçok konuda sohbet etme imkanı buldum. Kendisine göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederim.

Taner Bey Türkiye'de bulunan Kaktüs ve Succulent severlerin sizden öğreneceği çok şey var.

Saygılarımla

Ömer CANIZ
İstanbul

Eklenen Resimler
     
İnceefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön