View Single Post
Eski 02-11-2007, 12:58   #5
bonsaisan
Ağaç Dostu
 
bonsaisan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,793
Sayın coyote


Bence vaz geçmemeliydinzi.
Çünkü bonsai gerçekden görsel bir güzellik ve estetik bir sunumdur.

Başaramayaçağım diye bir şey olmamalı kafanızda .Eğer ağaç ile beraber harelet eder iseniz ağaç size zaten yardımçı olcakdır.

Ama denemek istemiyor ve çekiniyor iseniz biraz bekleyip teori kısmını tam kavradıkdan sonra pratik kısam geçe bilirsiniz.

Eğer içinizde ki korku yapamamak değilde ağaça zarar veririm korkusu ise yeşim ağaçı gibi bir örnek bhu konuda avantaş sağlar .

Benim tavsiyem ufak bir fidan alıp.Onun kocaman bir saksıya ekin.Hatta bunu yaparken.İlkbahar ayında yapın.Alaçağınız fidan mümkün ise tüp de yani torbada olsun.

SAksınızız hazırlayın derenajı bol olan bir toprak karışımı önceden hazırlayın.

SAksınızızn tabanına 4 ila5 mm lik dere çekaıları koyun.Zeminde 4 5sn kadar bu çakıla dolduurn sonra hazırladığınız toprak karışımını saksıya dökün oda zeminde ki çaklıları üstünü 5 ila 7 cm kadar örtsün.


Sonra fidanınızı yana torbası ile yatırıp keskin bir falçata ile fidanınıızn içinde bulunduğu torbayı en altdan torbanın 4/1 kısmını dilim şeklinde kesipo atın.Bu işlemde uzamış kökler doğal orak budanaçakdır.

Sonra fidanı torba ile saksıya oturtun ve sabitleyin devrilmesinbir tarafına hzırladığınız torpakla destek yapın sonra torbayı yukarıdan ağaşı doğru keskin bir maket bıraçığı ile kesip çıkarın ve köklerın bulunduğu toprak bütününü etrafını hazırladığınız torpakla doldurn sonra bir cubuk ile saksının dış kısmında doğru bir çubuğu batırın ve çubuğu dairesel yönde çevirerek saksı toprağının tam olrak çökmesini sağlayın toprağı asla üsten bastırmayın.

Sonrada ağaçı sulayın ve akabinde hemen bir daha suolamayın biraz toprak kurusun.

Ağaçı burda biraz yetiştiirn geliştirin bakın bu kısmı atlatır ağaçı o saksıda 2 yıl sornsuz olrak geliştiri iken aynı zmanda budamalarınıda doğru zmanda yapar iseniz bir kaç yıl içinde saksıdan çıkarıp kök budamasını yapıp sığ bir saksıya geçirirsinzi.


Saygılar.

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön