View Single Post
Eski 01-11-2007, 00:37   #1
ilker_eroglu
Ağaç Dostu
 
ilker_eroglu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2007
Şehir: İstanbul-Hadımköy
Mesajlar: 1,284
Hem tatil yapıp hem de zeytin toplamak ister misiniz ?

Merhaba;

Deniz ve kumda sıkıldınız mı dogayla başbaşa farklı bir tatil yapmak ister misiniz ?

Ama dogayla başbaşa dediysek bir orman içinde tatil yapmak degil benim dedigim üreterek ya da üretime destek vererek ve de farklı bilgiler ögrenilerek geçirilecek bir tatil.

Yukarida yazılı satırları bir internet sitesinde ya da bir gazete ilanında görseydiniz nasıl bir tatilmiş bu diye merak eder miydiniz ?

Milasta ailesiyle zeytin yetiştiren bir arkadasımla konusmamız sırasında geldi bu satırlar aklıma ben cok istedim gidip zeytin toplamalarina yardim edeyim. Hep merak etmişimdir zeytin nasıl toplanır, nasıl saklanır ve iyi bir zeytinyagın sırrı nedir diye.

Siz de benim gibi meraklı mısınızdır zeytinin hikayesine? Küçük bir köy evinde kuş cıvıldılarıyla uyanıp sıkı bir kahvaltının ardından zeytin toplarmıyız dallardan. Sonra tasıyıp topladıklarımızı, saklar miyiz tatil sonu evimize götürmek için. Kendi topladıgımız zeytinleri evimizde sabah kahvaltisinda yeme zevkine varmak ister misiniz.

Kısacası ben size desem ki benim küçük bir evim ve zeytinligim var; hem tatil yapıp, hem de zeytin toplar mısınız benle.


Yukaridaki gibi bir tatil fikri gelse tatilinizi bu sekilde degerlendirir miydiniz ?


Not: Ben degerlendirmek isterdim acaba baskalari da ister miydi diye duyulan merak sonucu acılmış bir başlıktır fikirleriniz için şimdiden tesekkür ederim.


İlker

ilker_eroglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön