View Single Post
Eski 30-10-2007, 23:02   #18
Sinan9
Ağaç Dostu
 
Sinan9's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2006
Şehir: İstanbul&Yalova
Mesajlar: 105
Selamlar,

1,5 yıldır bahçede çıkan otları, evden çıkan organik artıkları, (çay posası dahil) çalı çırpı vs. malzemeyi üstten doldurulan ve alttan (oluşan kompostu almak için) kapaklı bir kompost kutusunda biriktiriyorum.

Üst tarafta çürümemiş malzeme çoğaldığında veya koku ve sinek oluştuğunda alt taraftan birkaç kürek kompost alıp üst malzemenin üzerini kapatıcak şekilde serpiyorum. Bahçeden birkaç kürek toprak ekliyorum. En üstede odun külünü yine üstünü kapatacak şekilde serpiyorum.

Hafta sonu fotoğraflarını eklerim.

Doğrumu yapıyorum bilmem. Bu konuda tecrübesi olanları dinlemek isterim.

Kışın şöminede odun yaktığım için bahçeme yetecek kadar odun külü temini problem olmuyor. Bir kova kadar biriktiginde bahçede duvar diplerine, ağaç altlarına yayarak dağıtıyorum. Sanırım karınca konusundada fayda veriyor. (emin değilim)

Kompost yapmaya yeni başladığımda, bir arkadaşımda gördüğüm Almanca bir kitap çok ilgimi çekmişti. Oldukça kalın bir kitap sadece kompost konusunda yazılmıştı. Ancak Almanca olduğu için istifade etme imkanım olmamıştı. Birçok kompost reçetesi ve kullanımı ile ilgili bilgiler vardı. O zamandan bu yana birçok reçete araştırmama rağmen çok fazla kaynak bulamadım.

Sanırım artık "biri" müdahale edecek ve konuyu kompost threatına taşıyacak.


Salıcakla kalın.


Düzenleyen Sinan9 : 25-10-2008 saat 23:01 Neden: harf hatası
Sinan9 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön