View Single Post
Eski 26-10-2007, 06:46   #150
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Önemi Not: Daha geliştirilebilirdi ama, hayaller suya düştü.
Başlangıç olarak, eğer herkes aynı firmadan alalım derse itiraz etmem. Ama şu var;

Bende iki adet Dill' tohum vardı. İkisini aynı gün, aynı bileşikli, aynı ısı-ışık altında çimledim. Aynı gün, aynı ortama şaşırttım. Diktiğim yerde, aralarında 2 m mesafe vardı. Aynı gübreyi, aynı ilacı, aynı oranlarda verdim. Aynı günler, aynı miktarda suladım. Yani ilk günden son güne kadar tamamen aynı şartlarda yetiştiler.

Bir tanesi hemen meyve bağladı, diğer bitki yaklaşık 20 gün kadar sonra meyve bağladı. İlkinin bağladığı meyve, 2 ay kadar büyüdü 20 kg olunca büyümesi durdu, meyve formu kavun şeklindeydi yani enlemesine kesiti oval idi. İkinicisinin akıbeti zaten forumda var, daire kesitli 1 ayda 20 kg ağırlığa ulaşmış, yanlışlıkla kırmasam 200 kiloyu geçecek bir meyveydi. (200 kg tamamen tahmini bir rakkam)

Yani sonuç olarak, hepimiz aynı firmadan aynı bitkinin tohumlarını alsak bile aynı sonucu alamayacağız. Kaldı ki, ben kendim aynı meyvenin tohumlarından bir tarla ektim ve envai çeşit meyve çıktı. Kabak başlığına yüklediğim son resimdeki bütün meyveler aynı kabağın tohumundan yetişmiş meyveler. Hatta Selahattin Yılmaz'dan kabak fidesi alan arkadaşlarda aynı meyvenin tohumlarından yetişmiş fideler aldılar.

Ayrıca farklı firmalardan alınmış tohumlar hayalleri neden yıkıyor onuda anlamadım.

Todor Çevrimdışı   Başa Dön