Konu: Elma (Malus)
View Single Post
Eski 22-10-2007, 12:39   #48
Sebahattin
Ağaç Dostu
 
Sebahattin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2006
Şehir: Türkiye
Mesajlar: 365
Alternatifler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi necoezgi Mesajı Göster
merhaba sivasın gürün ilcesinde ciftcilik yapmaktayım.mm106 anacını kendi imkanlarımla nasıl elde edbilirim.anlayacagım şekilde olursa sevinirim.
Sayın necoezgi,
MM106 klon anaçlarını kendi imkanlarınızla üretibilmeniz için öncelikle güvenilir bir kaynaktan 1 tane de olsa klonunu bulmanız gerekir.
Onu bulduktan sonra gerisini daha sonra anlatabiliriz. Sanırım forumda bir yerde onların çoğaltılması ile ilgili bazı yerler vardı. Stoolbed Layering sistemi ile bu anaçlar çoğaltılırlar. Fakat sizin bunu yapmanıza gerek yok. 5-10 cm lik anaç parçaları ile güzel bir saksı toprağında bunları çoğaltabilrsiniz.

-Orijinal anacı bu fidanları üreten yerlerden temin edebilirsiniz (şayet veririlerse) ya da tanesi 50 kuruştan istediğiniz kadar temin edebilirsiniz.
-Bunun üzerine aşı yapmak için ayrıca uygun çeşitlere ait kalemlere ihtiyacınız olacaktır.
-Klon anaç temin ettikten sonra onun aşılanacak hale getirilmesi için 1 yıl
-Aşılama ve aşılı fidan eldesi için 1 yıl daha en az 2 yılın sonunda MM106 anacı üzerine aşılı elma fidanınız olur. Bu da eğer hemen üretime başlamak istiyorsanız uzun bir süredir.
-Eğer gereksiniminiz düşük sayıda fidan ise ve bu işi hobi amaçlı yapıyorsanız, upğraşabilirsiniz.
-Ama ticari amaçlı düşünüyorsanız, tavsiyem bu anaç üzerine aşılı (yeni çeşitlerle) fidanları hazır satın almanızdır. 2007 rakamları 5 YTL civarında olması lazım.

Sebahattin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön