View Single Post
Eski 18-10-2007, 11:51   #61
tiya
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-09-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 407
Herkese merhaba. Bir deneyimi siteye aktarmayı düşündüğümde forumda yer aradım ve en uygununun burası olduğunu fark ettim:

Bir apartmanın önünden geçerken makula dejenerasyonlu gözüm, bir sıra saksı seçti. İçlerinden biri "leş kaktüs" gibiydi. Heyecanla oraya yöneldim, evet, oydu. Tam o sırada evin kapısı açıldı ve bir kadın çıktı dışarı. Beni çiçeğin önünde yakaladı. Nasıl ikna etsem de bir kök alabilsem diye düşünürken kadın "çiçekleri seviyorsunuz anlaşılan, alın saksısıyla götürün" demez mi? Ekledi "istediğiniz herşeyi alabilirsiniz".

Sevinç, şaşkınlık ve üzüntüyü aynı anda yaşadım. Çiçeklere baktım. Balkon ve salon çiçekleri karışık... Benimse ne yerim var onları alacak ne de taşıma gücüm. Yalnızca bir kök alabileceğimi söyledim, kabul etmedi: Ya saksıyla alırsınız, ya da hiç. Sonra acıdı bana ve izin verdi. İki-üç saksıya bölebileceğim kadar leş kaktüsünden aldım.Gözüm daha önce hiç görmediğim bir 'suculent'e ilişti. Adını sordum, bilmiyordu. Derken bir kadın daha geldi. Küçük dalları suya koyarsam kökleneceğini söyledi. Denemek için ondan da bir parça aldım. Şimdi forumu gezerken "portulacaria afra"yı görünce zıpladım yerimden. Evet, aynı çiçek..

Duyurum Adanalılar'a: Barajyolu, 6.5 Durak, Akbank'ın arkasındaki bina. Tükenmeden gidin alın. (Sanıyorum kadın apartmanın kapıcısı ve yönetim çiçekleri istemiyor) Haydi! Rasgele...

tiya Çevrimdışı   Başa Dön