Konu: Nergis
View Single Post
Eski 06-12-2025, 18:27   #3379
flaneuse
Ağaç Dostu

flaneuse's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hüsnüyusuf Mesajı Göster
Soğukta kalmaları için saksıdaki soğanları ikinci sene apartman boşluğunda muhafaza ettim ama yine de açmadılar. Sizinkiler saksıda memnun görünüyor. Kaç senedir bu şekilde saksıda açıyorlar merak ettim.
Apartman boşluğunda yeterince ışık alamamış olabilirler mi acaba? Kıştan çıkarken ışık ihtiyaçları da yavaş yavaş artacaktır, malum. Benimkiler, serin ama güneş de gören bir balkonda olmayı seviyorlar gibime geliyor.

3 senedir saksıda nergis, sümbül ve lale yetiştiriyorum. Aynı soğanlardan arka arkaya ancak 2 yıl verim alabildim; eski soğanların toplamda yaklaşık 2/3'ü tekrar çiçeklenmişti (Soğanları, çiçekler sararıp döküldükten ve yeşillikleri iyice sararıp kuruduktan sonra topraktan çıkarıp aynı balkonda bir kutuda muhafaza etmiştim). Tekrar ektiğim soğanlar içinde sümbül ve nergisler nispeten daha rahat büyümüşlerdi ama en çok fireyi lalelerde vermiştim diye hatırlıyorum.

Her sene taze soğanla başlamak -en azından saksıda yetiştirirken- daha garanti sonuç veriyor sanırım. Bu senekiler boy verip çiçeklenir de beni sevindirirlerse soğanların bir kısmını saksıdan hiç çıkarmayarak sonraki yıla hazırlamayı denerim.

flaneuse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön