View Single Post
Eski 06-07-2025, 23:37   #148
Kakaobahcesi
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-07-2025
Kakao yetiştiriciliği çok da zor değil. Hobi seramda farklı kakao varyeteleri vardı gayet iyi yetiştiler, meyve hasatı da yaptık. Ancak ekonomik sebeplerle taşınınca kakaoları hobicilere dağıttım. O süreçte beğendim iki kakao bitkisini hibritleyerek kendi kültivar çeşitimi de elde etmiştim. Yaklaşık 100 aday hibrit örnekten en üstün nitelikli olanı ayırdım. Birçok stres koşuluna, hatta %45 kimi zaman %40 nem düzeyi gibi kakao tarımı için asla uygun olmayan koşullara dahi adapte oldu. Bu bitkiyi doğal olarak elimde tuttum. Şu an seram ya da bir alanım olmasa da odamda örtü altında büyümeye devam ediyor
Tür iki yaşını doldurdu. Çiçeklenme sinyalleri de göstermekte şu an. Kakao bilinçli bir şekilde yaklaşırsanız zor bir bitki değildir. Bu sonbahar air layerin sistemiyle birkaç klon alıp çoğaltacağım bu varyeteyi. Birkaç yıl içinde küçük ölçekli bir sera sahibi olursam orada yetiştirmeye devam edeceğim. Bu türün dışında Nacional kakaosuna ait bir varyete, bir başka trinitario varyetesi W10, ve Chumpon hybrid 1 da dahil birkaç örnek daha var ayrı yerde.

Eklenen Resimler

Kakaobahcesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön