Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Çözünüyor mu, dağılıyor mu? İkisi birbirinden epey farklı.
|
Merhaba
Çuval içindeki madde granül formda yani doğal o halde değil Perlhumus granül gibi aynı.Ürün % 35 nem içerdiği için ve bu hale getirdikleri makinenin uyguladığı basıçtan dolayı bir sertlik mevcut olduğu halde su içerisinde biraz karıştırdıktan sonra yüksek oranda bu granül yapıdan kolayca sıyrılıp dağılıyor.Perlhumus granülü alkalide eritmeye çalışmıştım erimemişti bu epey yumuşak birşey ona göre.
Çözünme kısmına gelince ben su içinde tamamı çözünmesi için fazla uğraşmadım çok az karıştırdım ama ne kadarı çözünüyor derseniz suyla dengeli bir karışım yapılırsa veya toz formu kullanılırsa suda çözünmesi epey yüksek gibi duruyor.Hatta kaptan bir miktarını elime alıp kıvamına baktım pürüzsüz koyu çamur kıvamındaydı çok fazla suyla karıştırmadım.Ama leonarditin alkalide bir anda simsiyah çözünmesi gibi değil .Alkalide suya oranla daha iyi çözüneceğini düşünüyorum.Renk olarak koyu kahverengi bir renkte siyah değil.Ürün leonardit değil, suda leonardite göre çok çok iyi çözündüğü kesin ama ne oranda iyi çözündüğünü anlamanın yolu toz formuyla denemek.
Ürünün gidya olduğunu düşünüyorum bu yüzden içeriğindeki kalsiyum karbonattan dolayı madde doğal olarak bazik karakterde.Kalsiyum karbonat suda çözünmediği için belki içeriğindeki kalsiyum karbonat oranında çözünme sağlanabiliyordur.