View Single Post
Eski 01-07-2024, 23:03   #162
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hisaroglu Mesajı Göster
bu bitkinin uzun ve güçlü bir kökü var, ağaçların etrafını sarıyor. Tamamen köklemek neredeyse imkansız. Toprağı bellerseniz bile, kök çok uzun olduğu için bir kısmı yine toprakta kalıyor ve yine filizleniyor.

Bu bitkinin adını bilen ve zirai ilaç kullanmadan nasıl mücedele edilebileceğini konusunda bilgilendiren olursa, gerçekten çok makbule geçecek.
Ben de Ankara'dayım ama yöremizde bu tür bir bitkiye raslamadım. Eğer arazinizde bu bitkiden az sayıda var ise; Bel ile açabilecek derinlik seviyesi limitine geldiğinizde, kökün çevresinde oluşan çukura bol miktarda su verin ve kök çevresinin bataklık gibi olmasını bekleyin ve ardından yukarı çekmeyi deneyin. Ya da yine bel ile açabilecek derinlik seviyesi limitine geldiğinizde, kökün çevresini 5 cm. kadar köke fazlaca zarar vermeden keskin olmayan bıçak ile kazıyıp, kazıdığınız bölümü örtecek kadar sönmemiş kireç döşeyip 3,5 litre su döküp bir kaç gün beklemek olabilir.

Ama ben olsaydım tereddütsüz Roundup Star gibi herbisit ot olacı kullanırdım. Kullanırkende eskiyen ve kullanmadığınız 1 metre çapındaki yuvarlak naylon masa örtüsü veya benzeri malzemeyi yarı çap kadar yandan kesip, bitki gövdesi merkezde kalacak şekilde toprağa yayıp, el spreyi ile atacağınız ilacın toprağa karışmasını engelleyebilirsiniz.

Kolay gelsin.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön