Merhaba
Avokado ile uğraşırken domates ,biber ve patlıcanlar hakkında havadisleri unuttum.Bazı çeşitler çok iyi giderken bazıları daha ilk baştan kaybettiler.Özellikle Sn Atılgan'dan gelen yabani kanlı domatesler hiç ummadığım bir şekilde çok hızlı bir şekilde virüse yakalandılar hemde tamamı.
Bunun dışında Sn Bahceden'den gelen dev Bulgar domatesinden 1 kg'lık bir tane domates elde ettim.Ancak beni en çok şaşırtan domates Sn Muda'dan gelen Büyük Kalecik domatesi tek çiçekte devasa domatesler verdi.Hatta salkımda ikişer üçer olan salkımın taşıyamayıp koptuğu domatesler var.
Ancak anladım ki Antalya'da ne serada ne açıkta bu mevsimde domates ve biber yetiştirmek çok zor.
Patlıcanlarda durumlar çok iyi yeni çeşitlerde daha meyve alamadık ama en azından sağlıklı bir şekilde büyüyorlar.
Sn Meyvelitepe'den gelen turuncular bir harika içlerinde rengi kahverengiye çalan farklı domateslerde çıktı ama tatları pek güzel değildi.
Bu defa Alişleri torvum ve yabani domatesler üzerine aşıladım daha yeni gelişiyorlar.
|