View Single Post
Eski 29-04-2024, 14:00   #1155
Özkan Arslan
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-04-2024
Merhaba arkadaşlar. İstanbul Çatalca'da müstakil evde oturmaktayım. 100m2 çim bahçem var. Bu site sayesinde çim hastalıkları ve çim bakımı konusunda çok faydalı bilgiler elde ettim.
Bu sene Nisan ayında resimdeki gibi çimlerim tekrar hastalandı.
Bu hastalık mantar arkadaşlar. Tekrar tekrar yazdıkları gibi her ay iyi bir dezenfektanla düzenli bir ilaçlama yapmanız gerekir. neler kullanabiliriz diyenlere 3 örnek yazıyorum Huwasan, Sojall Vitana, Bioxi PH Regülatörü.
Sonbahar ve İlkbaharda sulama yapmasak bile akşamları çiğ yağabilir. Bulunduğum coğrafyada her akşam çiğ yağar. Neme neden olur. O da mantara davetiye çıkartır. Ne yapabiliriz. Çim tırmığı çok önemli. Ölü çimleri sonbahara ve ilkbahara girerken çim tırmığıyla temizleyeceğiz ki çim hava alabilsin. Sonra toprağa delikler açmamız lazım daha da hava alması için. Bunun için tornavida bile olur sadece biraz işinizi uzatırsınız.
Yine de hastalanabilir mi evet ne yapacağız. Hastalık genelde bu aylarda mantar oluyor. yine tekrar tekrar yazdıkları gibi fungusit (mantar ilacı) kullanacağız. Ben RODANOXİL+CAPTAN kullanıyorum. Üstlerinde kullanım oranları yazıyor maske ve eldivenle kullanınız. Attık 2 gün sonra tekrar tekrar yazdıkları gibi MAP gübresi atıyoruz. Tarım markete gidin **** internete 12-61 yazın çıkar. Marka önemli değil. Sonra 5 gün bekliyoruz. Yapraktan ve kökten bunları aldı bitkimiz. Çim makinesinin bıçağını bileyletiyoruz ya da bileyliyoruz. (Çok çok Önemli) 5 gün sonunda çimleri 3,5 cm gibi kısaltıyoruz. Ve yukarda yazdığım ilaçlar olur başka fungusit ilaçları olur tekrar uyguluyoruz. 2 gün sonra yine MAP gübre veriyoruz. Çimler uzayınca tekrar 3,5 cm gibi kesiyoruz. Neden kısa kesiyoruz çim kökü hava alsın diye. Ve 15 gün gibi bir sürede inşallah çimlerimiz canavar gibi sağlıklı oluyor. Uzattım kusura bakmayın herkese selamlar.

Eklenen Resimler

Özkan Arslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön