View Single Post
Eski 24-03-2024, 22:08   #1
devrann
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Devrann / Tohum Paylaşım Etkinliği Sonrası Çalışmalar 2024-Antalya

Merhaba
Baharın yaklaşmasıyla birlikte yeni tohum mecaralarıma start vermiş bulunuyorum.Herkese iyi bir sezon geçirmelerini diliyorum umarım herkes yetiştirdiği çeşitlerde başarılı olur.
Geçen yıllarda bazı çeşitlerde özellikle domateste açıkta iyi bir sezon geçirmediğim için açıkta yetiştirme yapmayacağım.Bu yıl seralara avokado dikimi yaptığım için aralarda epey bir boşluk var.Bu yüzden birçok domates çeşitini deneyip tohum alma fırsatı bulacağım.
Özellikle sn Atılgan'dan gelen bir türlü gümrükten geçiremediğim japonya geleneksel patlıcanlarından kamo,nagaoka kinchaku,senshu kinukawa isimli çeşitlere sayesinde ulaştım tekrar teşekkür ediyorum.Yeni paylaşımda inşallah tohumlarını paylaşacağım.Yine merak ettiğim çeşitlerden güre ve birecik patlıcanını bir miktar yetiştirip tadına bakacağım.

Yabani domateslerden bu yıl paylaştığım L. hirsutum f. typicum ve glabratumla birlikte bir alt tür olarak geçen L hirsutum var. agrimoniifolium ve LA1777 katılım kodlu çeşitli araştırmalarda soğuğa dayanımıyla ve domates anacı potansiyeli ile öne çıkmış bir tür daha var.Sn Atılganın yardım ettiği bu türü çoğaltıp paylaşmaya çalışacağım.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön