Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Bu miktar malzemeyi size gönderebilirim.
Bu malzemenin yarım saatlik ön hazırlığı var. Kullanılacak miktarın bir kova suda yarım saatlik kesintisiz karıştırma ile tamamen çözündürülmesi gerekiyor. Karıştırmanın hızlı olması gerekmiyor ama sürekli karıştırma şart. Ondan sonra, kaolin konmuş ve karıştırılmakta olan tanka ilave edilip birkaç dakika daha karıştırılıp uygulanıyor. Ön hazırlık, bir gün önce de yapılabilir. Malzeme bir defa çözündüğünde artık stabil olarak kalır.
Malzeme, uygulama sıvısının yapısını önemli ölçüde değiştiriyor ve hidrofobik yüzeyli yapraklara dahi yapışmasını sağlıyor. Yeni sürgünlerin yaprakları, gelişmiş yapraklara göre çok daha hidrofobik olduğu için bu özellik önem kazanıyor. Yaprakları hayli hidrofobik olan hünnap yapraklarına bile kaplayabilmiştim. Uygulamanın sis gibi ve çok yavaş yapılması kaplamanın da iyi olmasını sağlıyor.
|
Teşekkür ederim size mesaj göndereceğim hemen denemelere başlamak istiyorum ancak uygun kaoline karar veremedim.Orjinal olanına 1750 tl yazmışlar.Aslına bakarsanız ilaç ve gübre fiyatlarına göre çok aşırı pahalı değil ama malzemenin ederi bu kadar değil bilmiyorum karar veremedim doğrusu.kaokil deneyeceğim sanırım.
Hünnap yapraklarına bile kaplama yapabildiyse avokado içinde etkili olacaktır ancak üstteki filizler çok hassas olduğu için özellikle filizlere çok iyi bir uygulama yapmak gerekiyor sanırım, bahsettiğiniz şekilde bu yapraklar eskilere göre daha hidrofobik .Bazı eski yapraklar dışında bitkinin genelinde pek yanık yok gibi ancak o yıl çıkan filizler hemen yandılar.