View Single Post
Eski 27-08-2023, 14:14   #161
hisaroglu
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-08-2023
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali B Mesajı Göster
Merhaba sevgılı arkadaşlar,

Aşağıda resmini paylaştığım yabani bitkinin adını ve mücadele yöntemi konusunda bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Yaklaşık 3 yıldır bahçeyi sonbahar ve ilkbahar da sürdürüp çapalatıyorum fakat her yıl çoğalıyor; hatta bu yıl tek tek el ile yolup temizledik fakat yine çoğalarak bahçeyi istila ettiler. Bitkiyi tanıyan ve kimyasal kullanmadan kurtulabileceğim bir yöntem tavsiye edecek arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Teşekkürler.
Merhaba,

Ankara'da 1.5 dönüm bahçem var ve aynı bitki ile benim de başım belada. Aslında bahçede yabani otlarla mücadele etmiyorum. Ağaçların çevresini temizliyorum ve uzayınca arada bir biçiyorum, o kadar. Ancak bu bitkinin uzun ve güçlü bir kökü var, ağaçların etrafını sarıyor. Tamamen köklemek neredeyse imkansız. Toprağı bellerseniz bile, kök çok uzun olduğu için bir kısmı yine toprakta kalıyor ve yine filizleniyor.

Bu bitkinin adını bilen ve zirai ilaç kullanmadan nasıl mücedele edilebileceğini konusunda bilgilendiren olursa, gerçekten çok makbule geçecek.

Aşağıda bir kaç fotoğraf ekledim.

Eklenen Resimler
   
hisaroglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön