View Single Post
Eski 19-03-2023, 16:56   #6
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 735
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Balkonda domatesler dahil birçok bitkinin tepesini bir günde yiyen 7-8 kadar iri boy yeşil kurtları hergün bitkilerimi kontrol etmesem fark etmeyecekmişim ve hiçbirşey kalmayacakmış.Yumurtadan yeni çıkan bu oburlar balkondaki fesleğenden başlayıp domateslere sıra gelinceye kadar epey büyümüşler.
Fotoğraflarını ekleyeceğim domateslerin bazılarının tepe kısımlarını epey yemişler.Bu arada yeşil kurtlardan bir tanesi hariç diğerlerini imha ettim.O bir taneyi L. hırsitum için '' L. hirsutum ayrıca bitkide doğal olarak oluşan bir pestisit olan 2-tridecacone'un yüksek konsantrasyonuna sahiptir. Bu, yaprak bitlerine ve lepidopter larvalarına (tırtıllar) karşı yüksek derecede koruma sağlar. '' denilmekte bu yüzden bu bir tane tırtıla bu yabani domatesle bir şans daha vermeye karar verdim.Böylece bendeki typicum fidesinin böyle bir özelliği olup olmadığını gözlemleyeceğim.
Yabanide denediğim tırtıl yabanide de beslenmeye devam etti ama çok fazla değil 1 gün sonra yaprağın altına pupa oldu.Zehirlendi de böyle birşey yapmaya karar verdi emin değilim.Ancak benim bulgar pembelerden pek vazgeçip pupa olacaklar gibi durmuyorlardı

devrann Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön