View Single Post
Eski 15-10-2007, 23:04   #2
hoyadag
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 426
Pubicalyx Silverpink'i yaklaşık 4 ay kadar önce getirtmiştim. Yaklaşık 3 hafta kadar suda köklenmeyi bekledi. Sorunsuz bir şekilde köklendi ve 3 yaprak halinde toprağa aldım. 1/3 humus, 1/3 torf ve 1/3 perlit karışımında şu anda 2 yaprak daha verdi ve yaklaşık 50cm boy attı. İlk sulama suyunu oksijenli su ile yaptım. Günde 3 saat civarı güneş alıyor. Yaz aylarında yaklaşık 10 günde bir bir bardak sulama yaptım. Her 3 sulamadan birinde oksijenli su kullanıyorum. Hemen her sabah mutlaka yapraklarına su püskürtüyorum. Daha uzun süre direk güneş alan arkadaşlar yaz aylarında haftada bir sulama yapmalılar.

Bence tüm Pubicalyx türleri gibi silverpink te bakımı gayet kolay ve hızlı büyüyen bir tür. Carnosa'ya göre daha hızlı büyüyen ve çiçekleri de gayet güzel olan bu türü özellikle mum çiçeğiyle yeni tanışmış tüm arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Sizi üzmez, kaybetmeniz birkaç hususa dikkat ettiğinizde neredeyse imkansız.

Bu türün ülkemizde henüz çelik alınacak boyutlarda olmaması nedeniyle, isteyen arkadaşlar en kolay ve güvenilir yol olan Paul Shirley'den temin edebilirler. Yurtdışına sipariş verme ile ilgili sıkıntısı olan arkadaşlar özelden bana ulaşabilirler. Elimden gelen yardımı yaparım.

Hoya Pubicalyx'in silverpink dışında "Red buttons" ve "Chimera (Royal Hawaian Purple)" gibi iki harika türü daha var. Onların fotoğraflarını da buraya alıyorum:

1- Hoya Pubicalyx Chimera
2- Hoya Pubicalyx Red Buttons

Eklenen Resimler
  
hoyadag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön