View Single Post
Eski 15-10-2007, 22:54   #312
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hatipali74 Mesajı Göster
...Çevremde araştırdığım kadarıyla bu tip fidanlar diğerlerine göre 2-3 kat daha pahalı. Bu fidanları kendim yetiştirmek istesem ekecek olduğum zeytin taneleri aşılı mı, aşısız mı olmalıdır? Ekimde nelere dikkat etmeliyim? Fidanlar kaç yıl içinde dikilecek ve aşılanacak duruma gelir? Sizce bölgemde hangi cins zeytin daha iyi verim almamı sağlar? Sulama tankerle olacağı için yağlık cins düşünüyorum.Herhalde salamuralık cins daha fazla sulama ister.

Çağlayan Kutlu arkadaşımızın anlattığına benzer bir uygulamayı şöyle duymuştum. Zeytini dikerken kökünün altına içi su dolu kapağı kapatıldıktan sonra bir kaç yerinden delinmiş 3 şişelik pet şişe ağzı yukarı dik bir şekilde yerleştiriliyor.Su toprağın ısısıyla buharlaştıkça zeytinin köklerine bir yaz yetiyormuş.Ama sonraki yazlar için arkadaşımızın anlattığı gibi dışardan şişeye su takviyesi yapılabilir mi? Bilmiyorum.
...
Hatipali, Zeytin Fidanı Yetiştirme ve İyileştirme deki mesajı okuyunuz.Bu size çekirdekten fidan yetiştirme bilgisi verecektir. Sofralık zeytin dediğiniz gibi daha çok su ister, su sorununuz varsa yağlık tercih edin. Susuz yetiştirecekseniz geleneksel seyrek dikimi tercih edin.

Zeytinin su ihtiyacını yukarıda yazdım. Bu durumda 3lt lik bir pet şişe ile ne kadar başarı sağlanacağını takdir edersiniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön