View Single Post
Eski 29-01-2023, 13:28   #3124
Dumlupınar
Ağaç Dostu
 
Dumlupınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-08-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,916
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Füreya Mesajı Göster
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkürler. Sizinkilerden daha güzel olmaları mümkün değil ancak sizden öğrendiklerimiz sayesinde bizler de frezyalarımızı layık oldukları şekilde yetiştirmek için çabalıyoruz, diyelim.

Ordu'nun güneşi biraz az geliyor maalesef ama idare etmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra balkonumuzun küçüklüğünden dolayı frezyaları olması gerektiği kadar aralıklı dikemiyorum maalesef. Bu nedenle bir kısmını paylaşmak veya köye götürüp orada yetiştirmek istiyorum ancak Karadeniz'in bir dağ köyünde frezyaların yaşayabileceğinden emin değilim. Hava yazın bile oldukça soğuk ve neredeyse daima sisli. Ev içinde yetiştirerek belki soğuktan koruyabilirim ama sisli ve güneşsiz hava için yapabileceğim bir şey yok sanırım. Yine de bu yıl biraz tohum ve birkaç soğanla deneme yapmak istiyorum. Sizin bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim? Sizce denemeye değer mi ve denersem özellikle nelere dikkat etmeliyim?

Eklenti 727801

Bu da geçen gün yarısı görünen başağın tamamen çıkıp güneşe doğru yönelerek dikleşmiş hâli...
Dağ köyünde yazın yetiştirebilmeniz mümkün olabilir.Ancak yaz mevsiminde dinlenmesini tamamlamış soğanları bulmak zor.Bunlar ithal olarak ta ülkemize gelebiliyor.Asya Lale İlkbahar soğanları satışına başlamış.Satışta frezyalarda var.İsterseniz bir deneyin.Karadeniz tabi İzmir gibi değil.Güneşi biraz daha az.Kolay gelsin.

Dumlupınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön