View Single Post
Eski 28-01-2023, 12:48   #1
yesilisevenadam
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-01-2023
Şehir: Nevsehir
Mesajlar: 8
Sizce ne yetiştireyim? (Fikirlere açığım)

Merhaba, foruma bu hafta üye oldum. Öncelikle herkese merhaba. Bu yıl ofisimde bitki yetiştirmeye başladım. Şu an sukulentlerim ve bir tane hayatta kalma mücadelesi veren bonsaim var

Çok genel bir sorum olacak. Bulunduğum bölgede etrafımda çok fazla doğal ağaç ve bitki var. Vadilerde kendi kendine yetişen ayva, elma, üzümler, yabani kuşkonmaz vs var... Bazıları dalında kuruyor tohum almak için harika. Bazı bahçelerde altın çilek var. Çokça çam ağacı vs. var.

Bunlardan en kolay hangisi yetişir? Amacım meyve almak değil aslında. Bir bitkiyi tohumun yetiştirip büyümesine şahit olmayı seviyorum. Ama elbette ektiğim tohumlar fideye dönüşür ve onlar da zamanla ağaç olursa bahçeye aktarırım.

Bu saydığım ağaçlardan hangileri daha kolay ve hızlı büyür? Amatör olduğum için basit olandan başlamak istiyorum. Ayrıca heyecanlıyım bir an önce fidanlar çıksın istiyorum. Tohum ekip 1-2 ay beklemek istemiyorum. Çünkü yüzlerce ekmiyorum. Fos çıkarsa çok üzücü...

1 hafta önce keçi boynuzu çekirdeği ekmiştim. Hala çıkmadı üzgünüm. 2 gün suda bekletip internette okuduğum şekilde ekmiştim. Hep nemli tuttum. Bir de üzüm konusunda "en basit yetişen bitkilerdendir" gibi bir şey okudum. Yine yazıldığı şekilde küçük sapı/dalı ile beraber tohumu da toprakta olacak şekilde ektim. Onda da bir hareket yok.

Bu arada hiç bunlarla uğraşma, şu şu saksı bitkilerini al, onları yetiştir keyfine bak da diyebilirsiniz. Çiçek açması çok önemli değil benim için yeşil olsun yeter. Hassas olmayan, kolay büyüyen, şartlara uyum sağlayabilen bitki önerilerine de açığım.

Şimdiden teşekkürler


Düzenleyen yesilisevenadam : 28-01-2023 saat 13:35
yesilisevenadam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön