Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş
Sn.Portakwl Rengi bilgiler için tesekkürler.Tulum derken? benim aklıma tulum peyniri geldi (tulum peyniriyle meşhur bir ilcedeyim de)doğru mu anladım acaba?
|
Bir kolda birden çok kabak olduğunda seyreltirken veya büyüyemeyecek denilen bal kabaklarını, kabukları sertleşmeden koparıyorum. Bu kabakların içini temizlerken etli bölümün inceliğini hissediyorsunuz. Sonra içini dolduruyorsunuz. Et kullanacaksanız hafifçe pişirip, doldurmanız gerekiyor. Diğer iç malzemeleri için ön işlem gerekmiyor. Fırın sıcaklığı 200 °C kullanıyorum.
Tulum peyniri, soğan, dereotu, maydanoz, baharat. (Bebek bal kabağı dolması.)
Bunu yaptığım kabağın et kalınlığı yarım santimetreden inceydi. Peynir çok pişmesin diye seçmiştim. Beyaz peynir ile denediğim tulum kadar lezzetli olmadı.