View Single Post
Eski 01-12-2022, 21:24   #84
yavuz10
Ağaç Dostu
 
yavuz10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-07-2022
Şehir: Türkiye
Mesajlar: 235
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Burası yeri değil ama olsun, etkinlik bitiyor zaten bundan sonra tohum mu istenirmiş, seneye istesinler...

Şimdi bu evin bahçesine, kenara saç ayağını kurdunuz. Baharda budadığınız elmanın, armudun, narın dallarını uygun ebatlarda kırıp tutuşturdunuz. Sonra güveci koydunuz üzerine... Soğanları attınız zeytinyağının içine, bir iki tahta kaşıkla çevirdikten sonra @bahcedenn in Slonovo Uvo Kapya biberinden bir taneyi, benim paylaştığım çarliston biberden de iki taneyi yarım cm boyutlarda doğrayarak soğanların yanına ekliyoruz. Aynı tahta kaşıkla iki kez çevirdikten sonra da dört beş tane @mister73 ün buena mulata biberini bütün olarak koyuyoruz. güzelce kavurduktan sonra, öldürmeycez ama, ateş fazlaysa alttaki odunlardan bir kaçını alacaz. Sıra geldi salçaya, etrafa bakınacaz, hanım yoksa bir tatlı kaşığı salçayı, tepemizde tünüyorsa da bir yemek kaşığı salçayı kavuracaz. Gelelim domatese...Yarım bulgar domatesini, bir küçük boy hafize baliç pembesini iki tane de küçük boy blue beauty domatesi küp küp doğrayıp atıyoruz güvece. Güzelce harmanlayarak ama çok ta incitmeyerek çeviriyoruz. Sonra da içerisine az haşlanmış İspir in şeker fasulyesini, kararınca et suyunu, tuzu, biberi ekleyip kapağını da kapatarak tıngır mıngır pişmeye bırakıyoruz...

Bu şekilde pişen bakliyatın türü, cinsi, modeli ne olursa olsun, günün hangi saati olursa olsun her gün yerim.. Hele yanında ekşi mayadan ekmek olursa...
Aa resmen benim kuru fasulyelerin tarifini vermişsiniz. İspire gerek yok tam kurumadan toplayın sonra direk haşlamadan yemeğe dahil edin hemen pişer

yavuz10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön