View Single Post
Eski 08-11-2022, 09:38   #49
halcur
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 557
Ben daha önce de yazdım. Kişi başı verilen tohum sayısını çok fazla buluyorum. İmkan verildiği için ben de sınırları zorlayacak kadar tohum talep ediyorum ama yine de gereğinden fazla olduğunu düşünüyorum. Gönderilen tohumların çok büyük bir kısmını eksem de elimde kalan tohumlar da olmadı değil. 125 tür tohum çok büyük zenginlik. (Tohum paylaşanlar için bir ödül bu miktar biliyorum ama...) Bu miktar duruma göre çok büyük israfa da yol açar. Bu arada keşke tohum talep eden sayısı artsa da üye başına düşen tür sayısı azalsa, yani daha çok insana ulaşılsa.
Ama aynı zamanda "Tohum saç, bitmezse toprak utansın!" moduyla sağlıklı, atalık tohumun yayılması anlamında da faydalı olduğunu düşünüyorum.

Madem gündeme geldi ben de ifade edeyim, sistem çok güzel kurulmuş, tıkır tıkır işliyor. Bundan iyisi Şamda kayısı. Fakat yapılan işlerin büyüklüğüne göre tanınırlık düşük gibi geldi bana.

Ayrıca isteyenin yıllar boyunca, belli bir takvime bağlı kalmadan tohum paylaşımı yapabileceği standart/sabit bir sayfa olabilir diye düşünüyorum.

halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön