View Single Post
Eski 30-10-2022, 07:44   #24
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 743
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yavuz10 Mesajı Göster
Merhaba bahçemde bu şekilde üç burun biberlerin bi kökünün mutasyona uğrayıp dört burun olduğunu düşünüyorum. Gerçekten bu şekilde bir varyete devam edecek mi hem kendi bahçemde hem de başka bahçelerde görmek için dağıtmayı planlıyorum ama doğru bir hareket olur mu, daha tecrübeli üreticiler cevaplarsa sevinirim.

Birde böyle bi biber yoksa adını umay koyalım lütfen, Araştırma yaptım ama bu tarz bi çeşit görmedim, biberlere de özel ilgim olmadığı için çok fazla da hakim olduğum bi alan diyemem. Bilen varsa aydınlatırsa sevinirim
Bence dolma biberle daha önce çaprazlanmış mutasyon daha farklı daha çok bitkinin yaprak ve genel yapısını etkileyerek cücelik ve yaprakları buğday yaprağı gibi bir forma sokuyor örnek olarak candlelight mutant pepper bu şekilde araştırarak mutasyonun daha farklı bir olay olduğunu görebilirsiniz. Bu biber daha stabil olmadığı için dağıtmayıp kendiniz bütün tohumlarını alıp sonraki jenarasyonları takip etmelisiniz tam bilgim yok ama en azından 7 jenerasyon sonra 4 burun stabilse yani biber bitkisinin üzerindeki bütün biberler aynıysa dağıtmanız daha uygun olur ayrıca 4 burnu olsada yuvarlak formda değil normal bir 3 burun gibi 12-15 cm civarlarında olmalı.Bunu yaparken başka biberlerle tekrar tozlaşmaması gerekiyor.Bütün bunları gönüllü bir arkadaşta yapabilir.


Düzenleyen devrann : 30-10-2022 saat 07:57 Neden: düzenleme :)
devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön