View Single Post
Eski 27-08-2022, 09:27   #30
kurkcutahir
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-08-2018
Şehir: Konya Meram
Mesajlar: 15
Yapraklar kuruyor çiçeklerin rengi açılıyor

Merhaba, aslında eski mesajlarda benzer konuda birşeyler paylaşılmış ama çok zaman geçmiş, konuyu yeniden canlandırırsam yeni bilgiler elde edebileceğimizi düşündüm.
Bu çiçek hediye gelmişti ve saksısı dardı ve iki gövde halinde sıkışmıştı. Ben de marketlerde satılan standart çiçek toprağı ile bunları ayırıp iki saksıya diktim. Doğudan doğrudan güneş alacak şekilde pencereye koydum. Nisan ayıydı ve çiçekler birkaç ay sorunsuzdu. Temmuzda ise önce bir yaprağın kararıp yırtıldığını farkettim ama bir darbe almıştır diye önemsemedim. Ağustosta önce birer yaprak sonra ise nerdeyse tüm eski yaprakları ve çiçekleri güneşten yanmış gibi tamamen kurudu, fakat bu aralıkta çiçeğin yerinde hiç bir değişiklik yapılmamıştı. Kuruyan yaprakların yerine yeni çıkan yapraklar küçük ve deforme, çiçekler ise kırmızı değil daha çok sarı ve yeşil tonlarında oluyor.
Konya'dayız, yani yazlar sıcak ve kurak, ama bitki işyerinde iç mekanda ve düzenli sulandığı için çok etkileneceğini sanmıyorum. Nedir bu sorun? Ne yapabilirim?

Eklenen Resimler
  
kurkcutahir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön