View Single Post
Eski 18-08-2022, 20:30   #34
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 742
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster


Bu ise aynı anacın devleşmiş hali ve bu yıl anacı olabildiğince dipten kesip aşılamaya karar verdim.Geçen yıl üst dallarına aşılama yaptım ancak yüksek olması ve bir sürü dalı kontrol etmesi çok zor oldu.
Bu gövdenin üzerinde o kadar çok dal vardı ki orman gibiydi ağaç motoruyla kesmek epey vaktimi aldı.Açıkçası bu 5 tane aşıdan 1 ton kadar mitoyo topan patlıcan hasat edeceğimi umut ediyorum
Son durumunu güncellersem eğer işlerin pek benim istediğim gibi gitmediğini söyleyebilirim.Aşılardan 3 tanesi tuttu ancak bu aşılar benim istediğim gibi bir gelişme kaydetmedi üstelik tutan meyveleride geliştirmedi küçük oldu.Sayfanın en başındaki küçücük fidenin gelişme hızı ile bu ağacın gövdesinin üstündeki dalların gelişme hızını karşılaştırdığımda ilk mesajda yazdığım gibi çok fazla patlıcanı tek bir ağaçtan toplayacağımı düşünmüştüm ancak bu olmadı.
Yaptığım aşılarda herhangi bir problem yok yani resimdeki gibi aşılıyorlar bu ağacı yani benim aklıma gövdenin dondan etkilenmiş olması geliyor aşılarken kabuğun alt kısmının siyahlaştığını görmüştüm.
Seradaki paylaştığım patlıcan ağacını sıcaklardan korumak için saksıya aldım.
Bu arada bu yıl domatesler beni pek mutlu etmedi bu yüzden bundan sonra gerçekten verimli olduğunu bildiğim çeşitlerle devam edeceğim ve biber ağırlıklı yetiştirme yapacağım.
Tohumdan çoğaltabilirsem eğer yabani bir kaç domates ve biberle verimlerini arttırmak için anaç seçmeye çalışacağım.
Patlıcan için büyük ağacı saymazsak eğer torvum ve crystricum'da işler iyi gidiyor.Domates için solanum aviculare'yi deneyeceğim.Biber içinde kuş biberi isminde yabani yetişen bir kaç türü denemek istiyorum.Bunlar aslına bakarsanız balkon ve küçük bahçede birşeyler yetiştirenler için çok gerekli şeyler değil ancak ben birazda merak ediyorum.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön