View Single Post
Eski 03-08-2022, 22:08   #23
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 740
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xul Mesajı Göster
aslında çok bilmeyen birinin, "bunların bir ilacı mı neyim varmış" sözünü ciddiye alarak bu başlıktaki mesajlara ulaştım. üç beş mesaj önceki arkadaşın da uyguladığını öğrendim ve uygulamaya karar verdim. üzücü bir silsile :/
Bazı bitkiler örneğin domates,biber,havuç mağnezyuma daha çok ihtiyaç duyarlar,sezon boyunca veya daha önceki sezonlarda herhangi bir mağnezyum uygulaması yapmadıysanız bu bitkiler noksanlık belirtileri gösterecektir.Bunun dışında direk topraktaki noksanlığıyla alakalı olmayan semtomlarda görülebilir örneğin biberde uç yanıklığı kalsiyum noksanığında görülür ancak bu toprakta kalsiyum olmadığı anlamına gelmeyebilir.Yani gübreyi uygulayıpta yine bir sonuç alamayabilirsiniz.
Serada yetiştiricilik yapmıyorsanız yoğun şekilde bunları kullanmanıza gerek yoktur.Sezonda bir iki uygulama epsom tuzunun herhangi bir problem yaratacağını düşünmüyorum.Ph'ı ec'yi hemen değiştirip diğer elementlerle bir problem oluşturmaz ancak sera gibi zaten yoğun şekilde gübre kullanılan topraklarda sorun oluştururlar, gerektiğinde noksanlığında uygulanmaları gerekir.Baştada dediğim gibi yetiştirilen bitkiye göre hareket edilmeli,bazı bitkiler mağnezyuma ,bazısı kalsiyuma,bazısı potasyuma açtır. 1kg mağnezyum sülfatı ne kadar ağaca uyguladınız bilmiyorum ancak burdaki esas sorun ne kadar su ile verdiğiniz.Ağaçlar yaşı büyükse bir miktar suyla uyduladıysanız bir sorun oluşturmaz.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön