View Single Post
Eski 16-06-2022, 20:39   #93
chelik26
Ağaç Dostu
 
chelik26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2018
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 451
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ancestral Mesajı Göster
Merhabalar,

Gerek Ağaçlar.net başlığı gerekse videoları izleyen kişiler destansı mesajlarla bize yardım eder misiniz diye soruyorlar.

Telefon açan, mesaj atan, instagramdan yazan, youtube videolarının altın yorum bırakan, yardım isteyen, eleştiren, fikir belirten, bazen haddini de aşan kişiler mevcut.

Gelecekte bu tarz şeylerin önüne geçmek adına bazı açıklamaları buraya not olarak düşsem iyi olacak. Zira bu iş epey vaktimizi almaya ve bizi sinirlendirmeye başladı.

Birincisi,
Burada kullandığım dil ve paylaştığım bilgiler insanlara biz bedava danışmanlık için doğduk, işimizi gücümüzü bırakıp tüm kredimizi kullanarak insanlara yardım ediyormuşuz izlenimi oluşturmuş, maalesef böyle bir şey yok. Anlayamayanlar için, inşaat, emlak ve devlet işinde bedava diye bir şey yok. Güzelce alırlar paranızı, olmadı der kapatırlar konuyu.

İkinci olarak,
Burada yaşağımız bazı olumsuzlukları rehber olması adına paylaştık fakat bunlar yaşadıklarımızın %10'u bile değil. Takdir edersiniz ki her yaşananı günlük gibi buraya yazmak doğru olmaz. Böyle bir vaktimiz yok ve bilgi birikimimizi kimseye ücretsiz vermek gibi bir lüksümüz de yok.

Bu iş kolay bir iş değil, dolayısıyla 10 satır yazı yazıp "yardım" istiyorum deyip karşılığı istenince trip atan, hatta terbiyesizleşen kişilerle karşılaşıyoruz. Artık sıkıldık.

Biz vakit, para ve enerji harcayarak şu anda sahip olduğumuz şeylere, bilgiye ve çevreye ulaştık. Bunu bedava kimseye teslim etmemiz de sözkonusu değil.

İnsanlar garip, armut piş ağzıma düş.
'Rica', 'Zor durumdayız', 'Çaremiz kalmadı' gibi cümleler kullanılınca herkesin işi gücü bırakıp onlara yardım etme zorunluluğu varmış gibi davranıyorlar.

Öyle bir dünya yok maalesef.

Sevgiler.
Aklıma en son hatta hiç gelmeyecek bir mesaj )

İşin içinde olmayanlar çekilen zorlukları maalesef tahmin bile edemezler. Tek başınıza nasıl çabalayıp koşturduğunuzu bilemezler. Zannederlerki görünen tüm güzellikler baktıkları anda olmuş, bu güzelliklere hiç emek harc anmamış, kendiliğinden olmuş her şey.

Tam 3 yıldır taşıma su ile bahçe güzelleştirmeye çalışıyorum.
Ayrıca bizim ülkemizde hiç değer verilmeyen tek şey bilgi ve tecrübedir. Oysa en değerli olan 2 şey dünyada budur.

chelik26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön