View Single Post
Eski 14-06-2022, 18:02   #2914
barisson
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-05-2022
Şehir: Artvin
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zireael67 Mesajı Göster
Merhaba, tarımla çok uğraşmıyoruz ama arada bir ekim yaptığımız ufak bir arazimiz var. Biraz daha ciddi bir şekilde bu işle uğraşıp kendi seramızı kurup üretim yapmayı düşünüyoruz. Ürettiklerimizi öncelikle kendimize kullanıp fazlasını da bakkalımızda satmayı düşünüyoruz.

Şimdilik 60m2 lik bir sera kuracağız, aldığımız verime göre yanına bir kaç tane daha kurabiliriz ileriki senelerde. Topraksız tarımın daha verimli ve yeni nesil olduğunu okuduğum için kurmuşken normal bir sera kurmayalım diye düşündük. Sorunumuz şu ki bu arazimize her zaman gitme şansımız yok, düzenli olarak 2-3 günde bir gidebileceğiz. Bu sebeple otomatik ve uzaktan kontrollü bir sistem kurmayı düşünüyoruz. Elektrik ve yazılım bilgim var kendi başıma kurabileceğimi düşünüyorum. Daha önce bu tarz bir şey deneyen oldu mu? Ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim?

Zonguldak/Ereğli bölgesinde ikamet ediyoruz. Arazimiz tüm gün güneş alıyor. Bu iklimde 60 m2'den her şey sorunsuz olursa ne kadar ürün alabiliriz? Salatalık ve domates dikeceğiz öncelikli olarak.
Topraksız tarıma göre kuracağınız serada normal seraya göre iki üç kat fazla fide ekebileceğiniz kesin. Ben balkonumdaki hobi setimden biliyorum. Ticari amaçlı olarak bu işi yapanların çoğu zaten kontrollü bir sistem kuruyor.

Evinde hobi amaçlı ve yeni başlayan biri olarak size yapabileceğim tek tavsiye bu başlıktaki forumu en başından itibaren okumanızdır. Malesef ilk yıllardaki canlılığını son yıllarda kaybetmiş. O yüzden kesinlikle ilk sayfadan itibaren okumanızı tavsiye ederim

barisson Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön