View Single Post
Eski 06-06-2022, 22:59   #273
Mihael Nasr
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-07-2020
Şehir: Antakya
Mesajlar: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz Mesajı Göster
Evet, bitkiniz aloe vera...
aloe türleri agave gibi soğuğa dayanıklı değildir... bahçemde agave americana var (Sakarya'da) ve yıllar içinde sıcaklıkların zaman zaman -15 dereceye kadar düşmesine rağmen hiç etkilenmedi... Haftalarca buzun altında kalıyor, bana mısın demiyor... ancak aloe vera soğuğa karşı çok hassas... Kaynaklarda 40 derece fahrenheit'ın yani 4-5 derece santigrat'ın altındaki soğukları tolere edemediği yazıyor... Antakya'da yaşadığınız bölgede sıcaklıkların hangi dereceye kadar düştüğünü bilmiyorum, siz bu bilgiye göre değerlendiriniz... Bol şans...
Öncelikle cevabınız için teşekkürler, şöyle ki benim bahçeli evim aslında antakya değil samandağ'da. Samandağ iklim olarak anamur, gazipaşa gibi tropikal bitkiler için çok uygun bir yer (en güneydeki sahil ilçesi). Avokado, mango, muz gibi bitkiler çok büyük boyutlara ulaşıyor açık alanda. Longan, liçi, carambola gibi bitkileri dış mekana dikip yaşatan bir sürü kişi tanıyorum. Bunun sebebi yüksek sıcaklığın yanı sıra yağış miktarının gayet yüksek olması (il bazında türkiye'de en fazla yağış alan 5. sanırım).

Aloe vera'nın yaşayacağına inanıyorum (saksısı dışarıda olunca yaşıyor) ama bitki kararıp değişik bir hal aldığı için göze hoş görünür mü onu bilmiyorum .d.

Aslında enter'e basınca fark ettim ki bu konu başlık dışı gibi oldu ama ilçemi tanıttığım bu yazıyı silesim gelmedi.)

Mihael Nasr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön