View Single Post
Eski 09-05-2022, 13:29   #13
mister73
Ağaç Dostu
 
mister73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2016
Şehir: Hamm, Ankara, Bergama
Mesajlar: 493
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bnymnblr Mesajı Göster
Geçen sene bir saksıya 3-4 adet ekilmiş fidelerin içinden kurtarabildiğim bir fide. Bakımsız olduğu ve güneş ışığı almayan bir yerde olduğu için ufak(10-15 cm) kalmıştı. Bu sene biraz bakımla gelişti. Bunlar ilk meyveler. Benim de merak ettiğim düzgün bir gübreleme ile uzun süreli bir verim alabilecek miyim?
Uzun derken kastım çok yıllık olarak.
Bu sayede atıl bir bölge, sürekli bir verim veren bir yere dönüşecek mi göreceğiz.
**** bu verimin ne kadar süre ile ve ne kadar verdiğini görerek biber ihtiyacını karşılama noktasındaki etkisini de öğrenmiş olacağız.
Cam bölgesi kışın hiç güneş ışığı almıyor. Şu anda 2-3 saate kadar direkt güneş alabiliyor. Güneşlenme sürelerini de deneyimleyerek verime etkisini de öğreneceğiz.

Farklı zamanlardaki güneşlenme periyotları
23 Nisan
Güneş geliş 12:15

10 Nisan
Güneş gidiş 14:15

8 Mayıs
Güneş gidiş 15:15

Cam bölgesinin bence en önemli ve sabit özelliği kışın da sıcak olması ancak az veya çok güneş alması duruma göre değişkenlik gösterebilir. Yani konum ve cephe itibarıyla dışarıda güneş olsa bile az ışık alabilen bir fide ile bol ışık alabilen bir fideyi karşılaştırma şansımız olmayacak bu durumda.

Dolayısıyla muhtemel bir kötü performansın yetersiz ışıktan mı yoksa çok yıllık olmasından mı kaynaklandığını kestirmek pek mümkün olmayacak gibi...

mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön