View Single Post
Eski 20-03-2022, 21:33   #64
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,126
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket@agaclar Mesajı Göster
Merhaba,

Yaklasik 4 yillik bir orkidem var. Her yil cicek aciyor. Gecen haftaki sulamanin ardindan bu hafta yapraklarinda onceden yasamadigi bir problemle karsilastik.

Yapraklarin ucu siyahlasmis, bir yapragin ucunda renk kaybi var, ayrica siyah noktalar da belirmis. Onceki mesajlarda siyah noktalarin soguk su ile sulama sonucu olabilecegini okudum. Renk kaybi da oldugu icin emin olamadim.

Yapraklarin resimlerini mesaja ekliyorum. Ayrica kökün de bir resmini ekliyorum. Buyudugu icin saksi degistirme zamani gelmis olabilir mi? Kokler biraz renksiz, bu normal mi? Yapraktaki konudan bagimsiz olabilir kok sorulari; ancak yanitlayabilirseniz cok sevinirim.

Simdiden yanit gonderen herkese cok tesekkurler.

Buket
Saksı harcı, iki yılda bir değiştirilmesi gerekir. Ağaç kabuklarından oluşan harç, iki yılda bozulmaya başlar ve küf gelişimi olur. Bu küfleri yemek için sinekler gelir. Saksıda sinekler uçuşmaya başlar. Bence saksı harcını yenileyin. Sulama ve gübrelemeye dikkat edin. Ayda bir gübreleme yapın. Gübreleme yapmadan önce saksı harcı içerisinden 2-3 litre memba suyu geçirerek birikmesi muhtemel gübre artıklarını uzaklaştırın. Hemen sonrasında hazırladığınız gübre çözeltisini saksıya uygulayın.

Kolay gelsin....

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön