View Single Post
Eski 28-02-2022, 11:39   #40
ermus35
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-10-2020
Şehir: iZMİR
Mesajlar: 29
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi CaLViN-TR Mesajı Göster
Sevgili öğretmenim,
İnşaatınızda size kolaylıklar dilerim.
13lük tuğlayı dış cephede kullanmak akıl karı değil.Taş yünü mantolama ile bu zararı kapatmaya çalışmak yerine direkt 24 lük izo tuğla kullansanız hem yalıtım hem ekonomi anlamında bundan iyi olurdu.
Sıva yapılmadan çatıyı yaptırıp kiremiti örtmüşsünüz.
Aynı zamanda PVC doğramaları da taktırmışsınız.
Hem PVC hem kiremitleriniz mahvoldu.Son fotoğraflarda kiremitlerin toplandığını da görebiliyoruz.Muhtemelen çoğu kırıldı,kırılmayanlar da sıçrayan sıva taneleriyle çıkmayacak şekilde kirlendi.

Bu şekilde derme çatma , göç yolda düzelir mantığıyla inşaatınızı ilerletmeyin.İş bilen bir müteahhite para verip size fikir anlamında yardımcı olmasını isteyin derim.
Çok geç olmadan,ince işçiliğe başlamadan..
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
tuğlayı dış cephede yatay olarak kullandım dolayısıyla 19 cm+ mantolama oldu. sizin oralarda izotuğla tek başına yeterli olabilir fakat bizim buralar için tek başına yeterli olmaz.
sıvadan önce pencereler takıldı, kenarları sıva ile dolduruldu, bence daha sağlıklı, temiklik açısından şikayetim yok, ustalar dikkat ederek çalıştılar.
kiremitler ise basacakları 2 sırayı toplayıp yaptılar. kırılan kiremit mutlaka oldu fakat bunun sebebi biraz da aldığımız kiremitlerin taze olmasından kaynaklandı çünkü bu kiremitler üretim aşamasından sonra belli bir süre bekletilmesi gerekiyormuş, bizim aldığımız dönemde fabrikalarda üretim sıkıntısı vardı ve çıkan ürünü direkt olarak satışa sunmuşlar bu yüzden de kırılmalar oldu. ben de bir miktar aldığım firmadan kırılanın yerine ücretsiz kiremit aldım.kırılan haricinde sıvadan kirlenen kiremit olmadı.
ustalardan yana memnunum. her türlü destek oldular. ince işlerde de bayağı ilerledik fakat paylaşma imkanı olmadı.

ermus35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön