View Single Post
Eski 21-02-2022, 18:24   #37
Gonya Angara
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-02-2022
Şehir: Ankara & Konya
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HAWAii MiAMi Mesajı Göster
Sağlam bir don olayı olursa şayet, yabancı iklime ait yetişkin bitki dahi olsa, soğuk iklim kuşağına dikilmiş bitkiler bir günde üşüyüp ölebilirler, dünyada örnekleri var, ancak iklime uygun bitkiler hasarı az atlatıyor.
Leonardit menşeili toprak düzenleyiciler veya sıvı humik fulvik extraktları, bazı maya ve probiyotik destekler bu riski ortadan kaldırır.

Kuraklık, don, taban suyu yüksek aşırı çamurlu yerlerde kök çürümesi, tuzluluğa direnç; bu riskler kaliteli hümik asit ile ortadan rahatlıkla kaldırılabilir, çoğu çiftçi hümik asitin ne olduğunu bilmiyor.

Örneğin: hümik asiti deneme mahiyetli kurumakta olan ağaca uyguladıktan sonra, yanında sağlıklı olduğu iddia edilen ağaçlardan bile çok daha iyi hale geldiği gözlemlenmiştir. Daha parlak ve yoğun meyveler, parlak yaprak, soğuğa daha fazla direnç, daha az sulamaya ihtiyaç olduğu deneneme yanılmalarla kanıtlanmıştır.

İklim değişikliği insanları çözüm yolu arayışlarına itecekdir, hava değişimi dünya genelinde çok oynak, bu da bitkilerin strese girmesine neden oluyor, aynı şey farklı iklim bitkilerini başka iklime taşımak adaptasyon etmeklede alakalı, hümik asit adaptasyon için iyi bir iksir.


Gonya Angara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön