View Single Post
Eski 08-01-2022, 13:00   #11
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mihmander Mesajı Göster
Arkadaşlar

duvarları ya 15 lik ytong veya 19 luk yığma briket tugla yaptıracagım.
ama çatıya karar veremedim.

uygun fiyatlı nasıl çıkabilirim.
4 luk Sandviç panel / Ondumit / Shingle Çatı
Antalya için gazbeton (ytong) kalınlığı en az 20 cm olmalı. Kalın olması kışın ısıtma avantajı sağlar (birkaç yılda amorti edersiniz.), yazın soğutma avantajı sağlar. Kalınlık artışı malzeme maliyetini arttırır, diğer giderleri aynı. Açıkçası 15 cm tasarruf değil, yaşarken gider kalemi olur. Dış cephe boyası beyaz tonları olmalı ki güneş ışığını yansıtsın. Antalya da yaz'a göre bina yapılmalı.
(Akdeniz ikliminde yaşıyorum. 30 cm gazbeton duvarlarım var. Kışın 1,000 Tl/ay elektrik parası ödeyen tanıdıklarım var. Ben 200 ü geçmedim.)
Çatı için üç seçiminizde sorunlu olur. Yağmur sesini uğultu şeklinde duyarsınız. İnce kaplama olduğu sürece bu sorundan kaçamazsınız. Üç kaplamada da yaz güneşi sizi perişan edecektir. Kütlesiz malzemeler (istediğiniz kadar yalıtım yapın) çabuk ısınarak iletime geçecektir.
Sonuç olarak : Yığma yapı öneririm. Kalın gazbeton öneririm. Mutlaka kiremit (havalandırılan tipler daha iyi) olmalı.
Yığma yapı yönetmeliği, iki kata kadar gazbeton yapı yapmanıza izin verir. Proje gurubuyla incelemenizi öneririm. Sıcağa karşı direnç, güneş ışığına karşı önlem ile olabiliyor. Soğuk için yalnızca sıcaklık farkı önemli.
Öneri : Paranız sınırlı ise iyi bir proje ile evin bir bölümünü yaparsınız. Paranız oldukça eklenti ile büyütürsünüz. Bu yolu seçerseniz maliyetiniz biraz daha artacaktır. Prefabrik evler reklamlarındaki gibi değildir. Kullanımda (özellikle iklimlendirmede) çok sorunu çözümsüzdür. Örneğin yazın hamamda yaşarsınız. Yağmurda ise sundurma altında.
Kolaylıklar diliyorum.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön