View Single Post
Eski 06-01-2022, 11:52   #187
aydemiraydın
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
ayrıca başka bir kaynakta.

Alıç Çeliklerinin Yayılması
ABD'deki en yaygın alıç ağaçlarından ikisi, 3 ila 8 USDA bölgelerinde dayanıklı Washington alıç (Crataegus phaenopyrum) ve 3 ila 7 bölgelerinde dayanıklı horoz mahmuzlu alıç (Crataegus crus-galli)'dir. Mayhaw ağaçları (Crataegus). aestivalis, C. rufula) tipik olarak 6 ila 9 arasındaki bölgelerde yetiştirilebilir, ancak mayhaw (C. opaca) 7 ila 9 arasındaki bölgelerde dayanıklıdır.

Gösterişli, hoş kokulu çiçeklere sahip bu orta büyüklükteki ağaçlar, kesimlerden çoğaltılabilir. Alıçları çoğaltmanın bir yolu, yeni büyümenin yumuşak ahşabı kullanmaktır. University of Missouri Extension'a göre, saplar etli ve henüz odunsu olmadığında, yeni bir alıç ağacı çekiminden bir sap alın . Yeni büyüme kesintisi yapmak için en iyi zaman, Ağustos ayında yeni bir büyüme bulabilmenize rağmen, Haziran veya Temmuz'dur.

Ayrıca sert bir dondan sonra sonbaharın sonlarında veya kışın başlarında da kesim yapabilirsiniz. Tipik olarak, 8 ila 10 inç uzunluğunda bir kesim yapın. Sağlıklı ve güçlü ahşabı seçtiğinizden emin olun. Aşırı güçlü sürgünlerden ve zayıf büyümeden kaçının. Kesiminizi günün serin bir bölümünde alın ve bir düğümün hemen altında keskin, eğik bir kesim yapın. Kesimin tabanını etiketteki talimatları izleyerek köklendirme hormonuna batırın ve kestiğiniz parçayı plastik bir torbaya koyun.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön