View Single Post
Eski 05-01-2022, 20:24   #183
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
cengiz fidancılıktan aldığım 3 adet belen alıcı iklimimize uymadı. geçen yıl bi tanesi dondan kurudu. kalan 2 taneside bu mevsimde uyanmış. yani meyve gözleri yanacak demekki. Belen alıcı sahil boylarında ılıman iklimlerde olabilir. bize göre değil. bahçe yapma niyeti olanlar düşünsün.
Sn. Aydemiraydın,
Hatay'dan bir arkadaşın sayesinde önceki yıl olmasa da geçtiğimiz yıl Hatay'dan arkadaşın bahçesinden getirdiği kalemler ile bahçemdeki alıçları aşıladık. Çoğunluğu tuttu. İlginç olan dikensiz olan Belen alıcının tutanlarından birkaç tanesinde bir dalında diken çıktı.Uç kısımları dikensizdi.
Şu ana kadar aşılarda sorun yok. Hatay'lı arkadaş yaylada bulunan kendi yerinden kalemleri getirdi. Bu yıl meyve veren çıkmaz ise muhtemel önümüzdeki yıl meyve verirler.
Hatay'dan gelen aşılı fidanların hiçbiri bizde de yaşamadı. Ancak gelen fidanlar üzerinde çok büyük dikenler vardı. Rakım 1280 civarı. Burada yaşıyorlar ise her yerde yaşarlar benim aşılattıklarım. Burada fidan aşılayıp satanlar var. Bir iki yıl içinde benim aşılardan aşılatıp muhtemelen isteyen arkadaşların fidan ihtiyacı giderilmesini sağlayabiliriz Afyonkarahisar da yetişen fidan Türkiye'nin her yerinde yetişir.
Hatay'dan gelen Belen alıcı aşı kalemlerinden büyüyen dallar ırı, yaprakları ile benim farklı anaçlar arasında ciddi fark var. Benim yerim muhtemel eksi yirmi dereceyi gördü. Gündüz eksi ondört dereceyi görmüştük. Şu anda sıkıntı yok. Burada alıç üzerine muşmula aşılanıyor. .Ben bu şekilde alıç üzeri döngelin üzerine alıç aşılattım. Üç tanesi tuttu Bir tanesi tutmadı. İki tane de çekirdekten çıkan muşmula üzerine alıç aşılattım. Onlar da tuttu. Bakalım hangi aşılardan daha önce meyve alabileceğiz
Önemli olan aracın ne olduğu Anaç olarak ayva kullanıyorlar. En azından benim aldığım alıçların altından ayva çıktı. Alıç geç büyüyor. Ancak sağlam ve uzun ömürlü oluyor.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön