Konu: mister73
View Single Post
Eski 17-11-2021, 16:03   #5
mister73
Ağaç Dostu
 
mister73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2016
Şehir: Hamm, Ankara, Bergama
Mesajlar: 493
Pembe Oval Çeri Domates

Bitki türü: Sebze

Bitki ömrü: Tek yıllık

Tohum Türü: Domates

Tohum çeşit adı: Pembe oval çeri

Tohum kaç yıldır sizdedir: 1

Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara

Kullanılan ilaçlar: Arap sabunu, acı pul biber, karbonat ve reçine bazlı yayıcı ile evde yapılan karışım.

Kullanılan gübreler: Yanmış büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı gübresi. Hümik-fulvik asit.

Hasat yıl ve ayı: Eylül-Kasım 2021

Yetiştirme zorluğu derecesi: Kolay

Tohumun kökeni (size nereden geldi): Sn. Şeftali çiçeği, 2020-21 Tohum Paylaşım Etkinliği

Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Yok (patates yapraklı olmadığı için uygulanmadı)

Bitki tipi ve gelişim durumu: Sn. Şeftali çiçeği: "Güçlü gelişen ve çok verimli bir bitkisi var. Çok boylanma ve dal atma eğilimde."

Kapalı terasta saksıda yetiştirdim. Buna rağmen çok güçlü olmasa da iyi gelişti; yatay ve dikey uzayan dallar mutlaka desteklenmeli. Verimi de iyiydi.

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Sn. Şeftali çiçeği: "Pembe, oval, sert ve iyi bakımı yapıldığında oldukça irileşebilen çeri bir domates cinsi. Şimdiye kadar denediğim çeri domatesler içinde görüntü ve lezzet olarak en beğendiğim bu oldu. Çok tatlı ve dengeli bir tadı var. İnce kabuklu fakat sert olduğu için de çerez gibi atıştırmalık, özellikle çocukların favorisi. Ayrıca çok verimli ve çok dayanıklı. Yere düşenleri günler sonra bile daldaki kalitede bulabiliyorum."

Geçen yıl Sn. Şeftali çiçeği'nden gelen tohumlarla üretim yapıp bu yıl paylaşıma koyan Sn. TCM: "... Şu ana kadar pek çok küçük domates yetiştirdik. Genel özellikleri erkenci olmaları, çok meyve dökümü ve kalın kabuklarıydı. Ancak bu çeşidin kabukları ince ve oldukça tatlı..."

Yukarıdaki yorumlardan farklı olarak ilginç bir şekilde benim elde ettiğim ürünler nispeten kalın kabuklu ve hemen hemen nötr bir tatta (ne belirgin derecede ekşi ne de tatlı) oldu. Damak tadı veya yetiştirme koşulları farklılığı olabilir diye düşünüyorum. Emin olmak için kısmet olursa önümüzdeki sezon bahçeye de ekmeyi planlıyorum. Sert ve dayanıklı olma konusu aynen geçerli. Market, manav domateslerinde kolay kolay bulamayacağınız hoş bir aromaya sahip.

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen mister73 : 19-11-2021 saat 22:08
mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön