Konu: Tcm
View Single Post
Eski 13-11-2021, 17:59   #3
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
ManiA domates

2015 yılında anatohum projesi ile @birnefestoprak ın paylaştığı Maniye domatesi önceki yıllarda ben de ekip paylaşmıştım. Lezzetli olmasına rağmen oldukça kıvrımlı yapısı sebebiyle hanım kabuklarını soyamadığını söyleyince ben de bu çeşidin ekimini bırakmıştım. Bendeki eski resimlerine bakarsanız haksız da değildi aslında Geçen sene elimdeki tohumları canlandırmak/yenilemek adına üç dört kök ektim. Ancak ortaya düz hatlara, incecik kabuğa, bol etli ve sulu yapıya sahip bol ürün veren, hastalığa dayanıklı (en azından iki yıldır) 200 gr. ağırlıkta bu domatesler çıktı. İki yıldır stabil şekilde aynı özelliklere sahip domatesler elde ediyorum. Seneye ekeceğimiz çeşitler üç önceki ve üstteki çeri ile birlikte beşe çıktı.

Aslında nette gördüğüm kimi maniye domateslerine benziyor. Resimlerde de gördüğünüz gibi kimisi içe kıvrımlı yapısıyla önceki ektiğim anatohum projesindeki türe de benziyor. Dolayısıyla adını şimdilik ManiA koydum

Meyvelerin üzerindeki yarıklar fazla sulamaya bağlı olabilir diye düşünüyorum çünkü hatırladığım kadarıyla geçen sene bir kaç kök te olsa bu kadar yarılma yoktu. Ön kısmında omuzlardaki yeşil üzerine fırçayla serpşlmiş gibi duran siyahlıklar % 90 ında mevcut.

Name:  Maniye.jpg
Views: 722
Size:  29.7 KB

Name:  Maniye sıra 2.jpg
Views: 728
Size:  47.9 KB

Name:  Maniye sıra.jpg
Views: 723
Size:  48.3 KB

Name:  Maniye iç.jpg
Views: 702
Size:  31.2 KB