Konu: Tcm
View Single Post
Eski 13-11-2021, 16:55   #1
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Tcm

1- Pembe oval çeri domates ( Şeftali çiçeği )
2- ManiA domates (TCM)
3- Bulgar domatesi (kırmızı)
4- Bradford karpuz
5- Buena mulata biber
6- Black beauty domates
7- Blue beauty domates
8- Hafize Baliç pembe domatesi
9- Ağaçlar.net biberi

Batı cephesinde pek yeni bir şey yok. Uygun olanları da olduğunca paylaşayım. Bu yıl üç ana domatesimizin (Bulgar, Hafize ve Blue Beauty) yanında geçen sene paylaşımdan edindiğimiz üç çeşit (Black beauty, Pembe oval çeri domates ve garden peach) domates vardı. Domates biliyorsunuz kendine döllenen dolayısıyla da çapraz tozlaşma olasılığının düşük olduğu bir meyve. Yine de olasılığı mümkün olduğunca azaltmak için tek sıra halinde diktim ve birbirinden uzak köklerden tohum topladım.

Biberlerde tozlaşma riski fazla, çeşidimiz de çok. Bu sebeple sadece uçlara diktiğimiz iki çeşit biberi paylaşıyorum.

Bakliyat grubumuz bi garipti bu yıl, geç oldu, yiyeceğimiz bakliyatlar bile zor yetişti, elimizde de tek tük tohum var. Seneye önceki senelerden kalan tohumlukları ekicez, yetmezse de çiftçilere müracat.

Fenni gübre yok sayılır; domateslere bir kez sulandırılabilen kalsiyum verildi. Büyük ve küçükbaş hayvan gübresi, solucan gübresi, hümik asit verildi. Domateslere üç kez sistemik mantar ilacı atıldı. Domates ve biberlere kaolin kili uygulandı. Damlama sulama sistemiyle sulandı. Domateslere başlangıçta fazla su geldiği için (damlama deliklerine fazladan hayvan gübresi atılmıştı, o da su tutulumunu arttırmış) çatlamalar meydana geldi.


Düzenleyen TCM : 14-11-2021 saat 10:32
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön