Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Kabak
• Tohum çeşit adı: Yerli Kabak
• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 4
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bitlis
• Tohumun kökeni (size nereden geldi): Eş/dost
• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edildi
• Tohumu ilk paylaşan: Bu isim altında ilk paylaşan benim
• Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Kullanılmadı
• Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı
• Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Başka kabak ekilmedi
• Hasat yıl ve ayı: 2021/Ekim ortası
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Fazlasıyla arsız, sıcaklığa bağlı olarak haftada 1-2 sulama harici bi ihtiyacı olmuyor
• Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Uygun koşullarda saklanıldığında bozulmadan ortalama 3 yıl boyunca tüketilebiliyor.
• Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Kuru soğuklar bittikten sonra (karasal iklim için nisan ortaları) direkt toprağa ekiliyor
2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama
vb.): yok
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Su harici ihtiyacı yok, neredeyse her toprak türünde gelişiyor
4. İklim gereksinimleri: Karasal iklime dayanıklı bir tür, nisanda ekilip ekim gibi hasat ediliyor.
5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: kar yağmadan evvel, sapı kendiliğinden sararıp kuruyunca