Konu: sefasevika
View Single Post
Eski 23-10-2021, 21:59   #2
sefasevika
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-03-2019
Şehir: İzmir / Bitlis
Mesajlar: 23
Yerli Kışlık Kabak

Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Kabak
• Tohum çeşit adı: Yerli Kabak

• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 4

• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bitlis

• Tohumun kökeni (size nereden geldi): Eş/dost

• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edildi

• Tohumu ilk paylaşan: Bu isim altında ilk paylaşan benim

• Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Kullanılmadı

• Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı

• Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Başka kabak ekilmedi

• Hasat yıl ve ayı: 2021/Ekim ortası

• Bitki tipi ve gelişim durumu: Fazlasıyla arsız, sıcaklığa bağlı olarak haftada 1-2 sulama harici bi ihtiyacı olmuyor

• Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Uygun koşullarda saklanıldığında bozulmadan ortalama 3 yıl boyunca tüketilebiliyor.

• Yetiştirme özellikleri:

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Kuru soğuklar bittikten sonra (karasal iklim için nisan ortaları) direkt toprağa ekiliyor

2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok

3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Su harici ihtiyacı yok, neredeyse her toprak türünde gelişiyor

4. İklim gereksinimleri: Karasal iklime dayanıklı bir tür, nisanda ekilip ekim gibi hasat ediliyor.

5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: kar yağmadan evvel, sapı kendiliğinden sararıp kuruyunca

Eklenen Resimler
 
sefasevika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön