Konu: Boredon
View Single Post
Eski 18-10-2021, 10:54   #2
boredon
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-02-2019
Şehir: KIRKLARELİ
Mesajlar: 22
West India Burr Gherkin

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum türü: Gherkin, Cucumis anguria
Tohum çeşit adı: West India Burr Gherkin
Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kırklareli
Tohumun geldiği yer: Sn. bahcedenn
Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sn. bahcedenn
Kullanılan gübreler: Solucan gübresi, Keçi gübresi
Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanmadım
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: İzolasyon uygulaması yapılmadı
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitki tipi ve gelişim durumu: Kuvvetli gelişen yayılıcı bir çeşittir. Tohumdan ilk fidelediğiniz zaman gelişimleri çok yavaş oluyor. Fakat kalıcı yerlerine alıştıktan sonra atağa geçiyorlar ve tüm yaz boyunca sürekli gelişim halindeler. Bu yüzden sarılacakları bir çit kenarına dikmekte fayda var. Yoksa kendi başlarının çaresine bakıyorlar. Verimli bir hasat için tam güneş gören, zengin ve iyi drenajlı bir toprak kullanınız. Sürekli boy atma ve yayılma eğilimindeler. Suyu sever. Sıcaklarla atağa geçer. Su ve sıcaklıklarla doğru orantılı olarak verimlidir. Fakat susuzluğa ve hastalıklara da dayanıklıdır.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Ceviz büyüklüğünde ve dikenli meyveleri vardır. Taze olarak yediğinizde dikenlerin ağzınızın içinde rahatsızlık vereceğini düşünseniz de ilk ısırığı aldıktan itibaren yanıldığınızı hemen göreceksiniz. Çıtır çıtır aşırı lezzetli bir çeşitmiş. Yalnız irileşmeden ve rengi sarıya çalmadan hasat edilmelidir. Yoksa çekirdekleri belirgin hale geliyor ve tadı da limon sıkılmış salatalık gibi oluyor. Ekşi severler o halde de tüketebilir. Yalnız çıtırlığını biraz kaybediyor.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohumunu alacağımız meyveleri mümkün olduğu kadar dalında bekletip iyice olgunlaşmasını sağlıyoruz. Sonrasında ise aynı salatalık tohumu alır gibi tohumlarını alıyoruz.
Meyve ile ilgili benzer gözlemlerim olduğundan Sn. bahcedenn'in gözlemlerini aktardım.

Eklenen Resimler
   
boredon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön